Akademia Rozwoju partnerem Dnia Kariery Kobiet w IT

Akademia Rozwoju partnerem Dnia Kariery Kobiet w IT

22 listopada, już po raz czwarty, odbędzie się Dzień Kariery Kobiety w IT. W tym roku do grona partnerów wydarzenia dołączyła Akademia Rozwoju. Dlatego serdecznie zapraszamy obecne i przyszłe uczestniczki naszego Programu do udziału w bezpłatnych spotkaniach online organizowanych przez szkołę kompetencji cyfrowych Future Collars.

Dzień Kariery Kobiety w IT to całodzienna konferencja technologiczna skierowana do kobiet, które chcą świadomie budować swoją karierę w szeroko rozumianej branży IT. Wydarzenie zostało podzielony na trzy kategorie: Restart – dla kobiet, które są na początku drogi w IT, ale zdobyły już potrzebne umiejętności do rozpoczęcia pierwszej pracy, Upgrade – dla kobiet, które już pracują w IT i chcą podnieść swoje kompetencje oraz specjalna kategoria wydarzeń przygotowana dla kobiet z Ukrainy. W ramach dwóch pierwszych ścieżek odbędą się prelekcje, debaty, sesje speed mentoringowe i sesje doradztwa zawodowego. Uczestniczki będą mogły zadać pytania o to, jak przygotować CV, dowiedzieć się, na jakie stanowiska w IT aktualnie jest największy popyt i jak wykorzystać swój potencjał w planowaniu ścieżki kariery.

W ramach ścieżki ukraińskiej odbędzie się osiem warsztatów technologicznych prowadzonych przez Ukrainki pracujące w branży IT, a występy na scenie głównej będą tłumaczone na język ukraiński. Mentorki i ekspertki z Ukrainy  doradzą w kwestii wyboru kariery, jak znaleźć dobrą pracę lub jak przygotować się do rozmowy kwalifikacyjnej. Wszystkie uczestniczki będą mogły poznać socjotechniki wykorzystywane w cybersecurity, zmierzyć się z wizualizacją danych, a także zgłębić tematy związane z life-work balance, inteligencją emocjonalną i mindfulness w IT.

Podczas konferencji wystąpią liderki polskiej branży technologicznej pracujące dla najbardziej rozpoznawalnych firm informatycznych, mówczynie motywacyjne oraz ekspertki procesów rekrutacyjnych. Wezmą one udział w kilku panelach dyskusyjnych na temat ESG sustainability, bezpieczeństwa, disruption kariery, career growth, mental health i nowego leadership. To nie wszystko. W Strefie Pracodawcy każda uczestniczka będzie mogła sprawdzić aktualne oferty pracy firm partnerskich oraz porozmawiać ze specjalistami HR na temat procesów rekrutacyjnych w danej organizacji. Panie, które myślą nad dołączeniem do Akademii Rozwoju, zapraszamy na spotkanie z dr Dominiką Wiśniewską, koordynatorką Akademii, która opowie o tym, jak dzięki naszemu programowi można zrobić pierwszy krok w świecie IT!

Wydarzenie jest bezpłatne i odbędzie się na platformie Hopin. Aby dołączyć, należy zarejestrować się przez stronę internetową konferencji: https://hopin.com/events/dzien-kariery-kobiety-w-it-2022

Tanie i bezpieczne zakupy na Black Friday – specjalne wydanie warsztatów
Networking w życiu zawodowym i prywatnym – zapraszamy na spotkanie dla uczestniczek Akademii Rozwoju