Fundacja PFR partnerem Global Impact Challenge

Fundacja PFR partnerem Global Impact Challenge

Fundacja PFR została partnerem międzynarodowego konkursu dla innowatorów, który w tym roku zostanie po raz pierwszy zorganizowany w Polsce. Global Impact Challenge jest najważniejszym konkursem organizowanym przez Singularity University. W tym roku odbędzie się w ponad 70 krajach.

Uczestnicy mają niezwykle ambitne zadanie – zaprezentować startup lub prototyp, który pozytywnie wpłynie na życie miliarda ludzi w ciągu dekady. Zwycięzcy konkursu pojadą  na 10 tygodni do Doliny Krzemowej do NASA na program inkubacyjny gdzie wezmą udział w zajęciach prowadzonych przez wybitnych naukowców. Po powrocie będą kontynuować projekt w Polsce.

Ten konkurs jest wyjątkowy, bo umożliwia najśmielszym innowatorom pracę nad rozwojem swojego pomysłu pod okiem futurologów wielkości Ray’a Kurzweila – powiedziała Eliza Kruczkowska, Dyrektor Departamentu Rozwoju Innowacji Polskiego Funduszu Rozwoju.

Działając w Fundacji PFR dajemy impuls i siłę do wzrostu osób indywidualnych oraz całych  społeczności, przez co aktywnie kształtujemy nasze otoczenie. W tym celu wspieramy wartościowe inicjatywy edukacyjne, takie jak Global Impact Challenge. Inspirujemy i pomagamy formować przyszłych innowatorów i pionierów. Dolina Krzemowa czeka na polskich wizjonerów!

Wielki finał  konkursu odbędzie się 24-25 maja 2018 r. w Warszawie.

Fundacja PFR wspiera pierwszy w Polsce hackathon muzealny
"Luna" i "Cardio technology" laureatami 1. polskiej edycji Global Impact Challenge, którego partnerem jest Fundacja PFR

Fundacja PFR angażuje się w projekty kulturalne i artystyczne

17 września 2020