Poduszka finansowa, skuteczne oszczędzanie i bankowość – edukacja finansowa podczas III. zjazdu SamoDZIELNYCH

Za nami kolejny ekscytujący zjazd SamoDZIELNYCH. Jak zwykle, w prowadzenie warsztatów zaangażowali się wolontariusze i wolontariuszki GK PFR, którzy edukowali uczestników w temacie planowania budżetu domowego i skutecznego oszczędzania.

Celem całego projektu i wszystkich zjazdów jest przygotowanie uczestników do wejścia na rynek pracy. Tym razem poznali oni fundamenty prawa pracy oraz strategie zakładania własnej działalności gospodarczej. Zgłębili tajniki zwiększania dochodu, planowania budżetu, a także poznali pojęcie poduszki finansowej. Nie zabrakło istotnych informacji o bankach i ich usługach niezbędnych w codziennym życiu. Serdecznie dziękujemy wszystkim zaangażowanym ekspertom i ekspertkom, którzy czujnie i chętnie podzielili się swoją wiedzą.

Tym samym, zakończyliśmy przedostatni zjazd edukacyjny. Przed nami jeszcze jeden – czerwcowy, który zostanie uzupełniony o Galę finałową. Podczas wydarzenia uczestnicy otrzymają dyplomy, bony na rozwój oraz spotkają swoich mentorów i wolontariuszy, z którymi mieli warsztaty.

Partnerzy Projektu: Centralny Dom Technologii i Polski Holding Hotelowy. Patron honorowy: Ministerstwo Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej, Marszałek Województwa Mazowieckiego. Patron medialny: Super Express.

Ostatnie warsztaty i uroczysta Gala V. edycji SamoDZIELNYCH
Rozpoczęliśmy V. edycję SamoDZIELNYCH!