Zapraszamy na spotkanie z Agatą Roczniak – Ambasadorką Akademii Rozwoju

Akademia-Rozwoju-A-Roczniak_news

Już wkrótce uczestniczki Akademii Rozwoju wezmą udział w kolejnym wydarzeniu społecznościowym. Tym razem będą miały możliwość poznania i rozmowy z Agatą Roczniak – inspiratorką, prezeską Fundacji DIVERSUM i modelką, a także Ambasadorką Akademii Rozwoju. Podczas spotkania Agata opowie, jak założyć fundację, zdobywać fundusze i gdzie szukać motywacji do działania!

Spotkanie online odbędzie się już w najbliższy wtorek, 24 maja o godzinie 16:00. W trakcie wydarzenia Agata opowie o tym, jak  założyć fundację, na co zwrócić uwagę planując działalność społeczną, a także poda kilka skutecznych metod zdobywania pieniędzy na realizację celów statutowych organizacji i tworzenie projektów społecznych. Dodatkowo podpowie, jak i gdzie pozyskiwać darczyńców, a także jak utrzymywać z nimi dobre długotrwałe relacje. Podczas spotkania zaplanowana jest również część motywacyjna, podczas której nasza ambasadorka opowie o tym, dlaczego tak ważne jest, aby wierzyć w to, co się robi. Na koniec uczestniczki dowiedzą się jak zaistnieć w mediach społecznościowych oraz zwiększyć widoczność marki (brand visibility).

Jeśli nie zaczniesz działać, tylko będziesz o tym opowiadać, nic się nie wydarzy. Podczas spotkania postaram porozmawiamy o tym, jak plany przekuć w działanie i nie stracić motywacji!

– mówi Agata Roczniak, Ambasadorka Programu Akademia Rozwoju

Agata Roczniak niedawno powołała fundację, której celem jest inspiracja do zmiany postrzegania osób z niepełnosprawnościami poprzez uświadamianie i edukację. Jest też jedną z pierwszych Polek, chorującą na rdzeniowy zanik mięśni (SMA), która urodziła dziecko i otwarcie o tym mówi. Inspiratorka działa na rzecz zamazywanie podziałów, przełamywanie stereotypów, uczy różnorodności i otwartości. Spotkanie z uczestniczkami Akademii będzie na pewno ogromna dawką energii, praktycznej wiedzy oraz, mamy nadzieję, pierwszym krokiem dla nich do rozpoczęcia i tworzenia własnych projektów społecznych.

Aby wziąć udział w wydarzeniu, wystarczy dołączyć do Programu Akademia Rozwoju. Zarejestrowane osoby poza możliwością spotkania ekspertek z obszaru rynku pracy i nowych technologii czy hr, otrzymują szansę udziału w warsztatach kompetencyjnych, dzięki którym zwiększają swoje umiejętności z zakresu kompetencji cyfrowych (tworzenie i edycja stron www, wykorzystanie chatbota we własnym biznesie) i zdobywają wiedzę na temat prowadzenia działalności gospodarczej. Wszystkie działania realizowane w ramach Programu są całkowicie bezpłatne. Dołącz do Programu i działaj!

Fundacja PFR zebrała i przekazała 120 tys. zł. na rzecz Ukrainy
Dzięki zaangażowaniu wolontariuszy niemal 300 uchodźców z Ukrainy już wprowadziło się do gotowych mieszkań