Zakończenie akcji "Wolontariat na dwóch kółkach"

Zakończenie akcji

"Wolontariat na dwóch kółkach" to niezwykła charytatywna zabawa, w której przez 2 miesiące brali udział Pracownicy Grupy PFR. Akcja polegała na poruszaniu się rowerem po zainstalowaniu aplikacji Activy - przejechane kilometry zarejestrowane w aplikacji następnie przeliczane były na złotówki, a te zsumowane trafiły do wybranej instytucji wspierającej osoby starsze. Każde 10 km przejechanych przez każdego z uczestników to w przypadku naszej inicjatywy aż 15 zł przekazywanych dla Hospicjum w Policach.

Nasi wolontariusze podczas akcji przejechali łącznie 18,5 tys. km, a dzięki sile ich mięśni do atmosfery nie trafiło ponad 4,5 tony CO2!

W ostatni piątek (11.10) zakończyliśmy akcję „Wolontariat na dwóch kółkach”. Podczas uroczystości, która odbyła się w Centralnym Domu Technologii, nagrodzono uczestników akcji oraz złożono czek - opiewający na kwotę ponad 26 tys. zł - na ręce Aleksandry Mazur-Woronieckiej, prezes Stowarzyszenia hospicjum Królowej Apostołów w podszczecińskich Policach. Po tej pełnej wzruszeń chwili Pani prezes przedstawiła prezentację nt. działalności Hospicjum, która zrobiła ogromne wrażenie na uczestnikach spotkania.

Przez 2 miesiące 31 wolontariuszy z PFR SA, PFR Ventures i KFK, a nawet PFR TFI przejechało w sumie 18 595 km. To blisko połowa obwodu Ziemi! Odbyło się to podczas 1 546 przejazdów, wśród których blisko połowa miała miejsce w drodze do lub z pracy. W sumie wszyscy wolontariusze wykręcili zawrotną kwotę 26 127,70 zł.

Wszystkim uczestnikom akcji gorąco dziękujemy za zaangażowanie i już dziś zapraszamy do kolejnej odsłony tej szlachetnej rywalizacji, która ruszy wiosną. Więcej szczegółów dotyczących zakończonej jesienią akcji znajduje się na stronie aplikacji.

Wolontariat pracowniczy przy akcji Szlachetna Paczka
UPC Polska wraz z partnerami prezentuje zwycięzców 6. edycji programu THINK BIG: Grow Smarter!