Aktywny wolontariat

Wolontariusze PFR aktywnie wspierają – podsumowujemy Aktywny Wolontariat

fundacja-pfr-aktywny-wolontariat-podsumowanie

Pracownicy Grupy Kapitałowej Polskiego Funduszu Rozwoju bardzo chętnie angażują się w akcje społeczne, również aktywnie! Przez ostatnie pół roku w ramach wyzwania Aktywny Wolontariat nasi wolontariusze wytrwale gromadzili fundusze biegając i jeżdżąc na rowerach. Zebrane w ten sposób środki, czyli łącznie prawie 50 tysięcy złotych zostanie przekazanych na rzecz hospicjów w Chełmie oraz Kępiu Zaleszańskim.

Zaangażowanych w wyzwanie sportowe było blisko 130 pracowników. Razem przemierzyli oni ponad 56 tysięcy kilometrów! To niezwykły wynik, który pozwolił zebrać odpowiednie środki, ale wyzwanie ma także swój drugi ekologiczny aspekt, z którego również możemy być dumni. Poprzez swoją aktywność wszyscy wolontariusze wspólnie spalili ok. 3,5 miliona kalorii, a rezygnując z jazdy samochodem ograniczyli liczbę wydzielonego do atmosfery dwutlenku węgla o 14 ton - neutralizacja takiej liczby CO2 wymagałaby posadzenia ok. 1800 drzew.

Wszystkim uczestnikom akcji serdecznie dziękujemy oraz gratulujemy świetnej kondycji i wytrwałości! Cieszymy się, że wspólnie w duchu zdrowej rywalizacji, udało nam się zgromadzić fundusze, z których skorzystają potrzebujący.

Ogłaszamy laureatów Konkursu literackiego Fan fiction!
Fundacja PFR promuje nowoczesną edukację na EXPO 2020 w Dubaju