Staż, praktyki, a może własna działalność? Akademia Rozwoju zaprasza studentki na bezpłatne warsztaty online!

Akademia-rozwoju-news-fundacja-20092022

Lada moment rozpocznie się nowy rok akademicki. Studentów czekają nowe wyzwania – te na uniwersytecie, jak i te poza nim. To czas, kiedy należy podjąć pierwszą pracę albo zapisać się na staż czy praktyki. Jednak, nie zawsze uczelnia zaopatrza we wszystkie niezbędne na rynku pracy kompetencje, a wymarzony kierunek wcale nie otwiera wielu perspektyw. Również koszty dodatkowych zajęć czasami są zbyt duże na studencka kieszeń. Dlatego zapraszamy Was, studentki do udziału w Akademii Rozwoju, bo niezależnie od tego, jakie cele chcecie osiągnąć – zdobyć nowe kompetencje czy po prostu poznać nowe osoby i poszerzyć swoją wiedzę, tutaj możecie to osiągnąć na własnych warunkach. W Akademii zdobywacie nowe, cenione na rynku pracy umiejętności, podczas całkowicie bezpłatnych warsztatów online na żywo lub już przygotowanych nagrań dostępnych na platformie kursy.pfr.pl.

Akademia to ponad 10 godzin praktycznych szkoleń z edycji stron internetowych, tworzenia chatbotów, programowania no-code i działalności gospodarczej, które tworzą jeden spójny kurs. Po jego ukończeniu każda uczestniczka otrzymuje Certyfikat Akademii Rozwoju, który potwierdza jej udział w Programie.

Akademia to również dodatkowe 5 godzin warsztatów z myślenia projektowego (design thinking), a także spotkania z ekspertkami, dodatkowe konsultacje z trenerami oraz szkolenia edukacyjne i motywacyjne.

Warto dołączyć jak najszybciej, aby od razu korzystać z pełnej oferty Programu. Cel Akademii Rozwoju, którym jest wsparcie kobiet poprzez edukację, realizowany jest poprzez zapewnienie wszystkim uczestniczkom bezpłatnych szkoleń online. Niezależnie od wybranego formatu, zajęcia mają charakter warsztatowy – program edukacyjny przewiduje naukę obsługi wygodnych narzędzi internetowych, które są przydatne w rozwoju zawodowym, z mocnym akcentem na pracę własną każdej uczestniczki.

Do Programu dołączyło już ponad 1300 kobiet z całej Polski. Oprócz zajęć cyklicznych Akademia Rozwoju wspólnie z Partnerami społecznymi oferuje szereg warsztatów i dodatkowych spotkań. Do tej pory udało się zrealizować 13 tego typu wydarzeń, w których wzięło udział ponad 300 pań. Spotkania umożliwiają poznanie znanych w branży ekspertek, które dzielą się własnym doświadczeniem i odpowiadają na pytania uczestniczek na czacie.

Aby zarejestrować się do Programu należy założyć konto na platformie. Dzięki rejestracji, uczestniczki otrzymują dostęp do zajęć i dodatkowych materiałów edukacyjnych. Warto przystąpić do Programu jak najszybciej, aby móc korzystać z dużej liczby wydarzeń dodatkowych, poznawać kobiety z całej Polski i zwiększać swoje szanse na lepiej płatną pracę i nowe możliwości kariery.

Centralny Dom Technologii podsumował trzy lata działalności i uroczyście zainaugurował nowy rok szkolny debatą o edukacji – relacja z wydarzenia
Tak było na warsztatach CDT na Festiwalu Bomba Megabitowa w Krakowie!