Ogłaszamy listę projektów zakwalifikowanych do Programu „Wakacyjna AktywAKCJA”

Lista zakwalifikowanych projektów.

Przez prawie trzy tygodnie gromadziliśmy zgłoszenia do Wakacyjnej AktywAKCJI, które spływały do nas z każdego zakątka Polski. Do Programu napłynęło prawie 990 wniosków! Po zapoznaniu się ze wszystkimi zgłoszeniami, Komisja postanowiła przyznać granty aż 104 organizacjom z całej Polski. Wszystkie otrzymają granty na realizację autorskich wakacyjnych aktywności dla dzieci i młodzieży.

Lista grantobiorców znajduje się tutaj.

Zaprezentowane w zgłoszeniach pomysły zaskoczyły nas kreatywnością, ostatecznie wybraliśmy te, które najlepiej wpisywały się w idee programu, spełniały wszystkie kryteria formalne, a także wyróżniały się pomysłowością i zawierały element integracji polskich i ukraińskich dzieci.

Bardzo zależało nam na wybraniu projektów, które zostały stworzone z myślą o dzieciach i młodzieży z lokalnych społeczności. Cieszymy się z dużego zainteresowania naszym Programem i już nie możemy się doczekać ich realizacji.

- mówi Karina Stasiak, Koordynatorka projektu.

Niebawem rozpoczną się wakacje, a wraz z nimi najbardziej wyczekiwany etap Programu, czyli realizacja wybranych projektów. Będziemy relacjonować przebieg wybranych inicjatyw. Serdecznie dziękujemy wszystkim organizacjom, które przesłały do nas swoje wnioski.

Wolontariusze GK PFR wspierają uchodźców w Centrum Pomocy Ukraińcom w Global Expo
Fundacja PFR przekazała prawie 280 tys. zł. organizacjom niosącym pomoc Ukrainie