wolontariat

Kolejna edycja Aktywnego Wolontariatu w PFR i kolejny szczytny cel zrealizowany!

wolontariat_news_19072022

Zakończyliśmy pierwszy etap tegorocznej edycji Aktywnego Wolontariatu. Przez minione dwa miesiące pracownicy Grupy PFR biegali i jeździli na rowerach, a przebyte przez nich kilometry przeliczały się na złotówki. W rezultacie zebraliśmy aż 30 000 zł, które nasza Fundacja przekazała na rzecz Domu Dziecka "Wiosna" w Wołowie, w którym przebywa 56 dzieci z Polski oraz 19 z Ukrainy. W obu grupach znajduje się wiele niemowląt i małych dzieci. Placówkę prowadzi Zgromadzenie Sióstr Szkolnych De Notre Dame.

W poprzedni wtorek grupa wolontariuszy z PFR S.A. udała się do Wołowa, aby przekazać czek z kwotą wyjeżdżoną i wybieganą w pierwszym etapie Aktywnego Wolontariatu. Przy okazji wizyty nasi wolontariusze zorganizowali dla dzieci dzień pełen wrażeń. Dzieci bawiły się, grały w piłkę i miały malowane buźki. W trakcie harców chętnie odwiedzały kącik z lodami i goframi.

Ta niezwykła wizyta sprawiła, że wolontariusze rozpoczęli kolejny etap zmagań sportowych z jeszcze większą motywacją! W kolejnym etapie planujemy wsparcie dla hospicjum.

HumanTech Meetings II, czyli rozmowy o wyzwaniach technologicznych w pandemicznych czasach – podsumowanie drugiej edycji projektu
Akademia Rozwoju na konferencji „Przedsiębiorczość kobiet z obszarów wiejskich”